Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezés

1,500,000Ft

ART DECO étkező garnitúra az 1930-as évekből

  • Utca: Köztársaság
  • Város: Sárbogárd
  • Megye: Fejér
  • Irányítószám: 7003
  • Megjelenés: 2015. augusztus 18. kedd 21:40
  • Lejárat: A hirdetés lejárt!
ART DECO étkező garnitúra az 1930-as évekből - Kép1ART DECO étkező garnitúra az 1930-as évekből - Kép2

Bemutatkozás

Eladó a képen látható műtárgy (Art-Deco étkező garnitúra), mely áll egy nagytálalóból, egy étkezőasztalból és hat darab székből. A bútor az 1930-as években készült a Fodor József Magyar Udvari bútorgyárban. A bútorgyár kiállítóterme a Nemzeti Múzeummal szemben volt megtalálható. A bútorgyár kvalitásos bútorokat készített a háború előtt, neves tervezők tervei alapján. Többek között Kozma Lajosnak is készültek itt bútorai. A bútor stílusjegyei alapján okkal feltételezhető, hogy a tervező ebben az esetben is Kozma Lajos volt.

A bútor felújításra szorul, azonban lévén, hogy egy műtárgyról van szó azt a vevőnek kell felújítatnia a saját igényeinek megfelelően. A garnitúra egyszerű vonalvezetésénél fogva rendkívül jól illeszkedik mind a klasszikus, mind a modern (minimal) enteriörökbe.

Rendkívül súlyos darab, amely rengeteg különleges technikai megoldást tartalmaz. Különleges megoldása van a zsanéroknak, valamint különleges az ajtók záródása is, melyek gérbe vannak vágva, így gyakorlatilag tökéletesen záródik, ennek köszönhető az egybefüggő tökéletes felület. Az asztal lábai a sarkokra vannak elforgatva, ez is egy különlegesség. A bútor házidióval borított. A székek szerkezetileg teljesen stabilak, microplüss huzattal borítottak, célszerű lenne, ha a felújítás során valami hasonló huzat kerülne rá. Az Iparművészeti Múzeum szakemberei fotók alapján úgy véleményezték, hogy egy rendkívül figyelemre méltó kvalításos darabról van szó.

Ajánlom lakberendezők figyelmébe, nagy terekbe, szállodákba, illetve minden olyan érdeklődőnek, aki fantáziát lát benne, vagy befektetést keres.

Tálaló hossza: 250 cm, mélysége: 80 cm

Kérdésekre szívesen válaszolok, a belsejéről készített fotókat igyekszem pótolni.

  

1572 total views, 3 today

  

Listing ID: 48555d3a5af8f457

Report problem

Processing your request, Please wait....

Hirdetések (x)

antik bútor javítás, restaurálás

antik bútor